Workshops


FACET Academy: Businessmodellen


Helpen businessmodellen mij in het verbeteren van mijn organisatie?
Tijdens deze praktische workshop maken wij gebruik van de theorie van Alex Osterwalder. Hij ontwikkelde het Business Model Canvas, een systematische en praktische methode om over strategie na te denken en businessmodellen te innoveren.
Donderdag 21 maart 2013

FACET Academy: Verdienmodellen


Welke verdienmodellen zijn er tegenwoordig?
Groei staat altijd op de agenda. Hoe bereik je groei in een verzadigde markt, tijdens een economische recessie? Traditionele keuzes met de nadruk op klanten ofwel aanbod, voldoen niet meer. Tijd om het eigen businessmodel onder de loep te nemen.
Maandag 15 april 2013

FACET Academy: Strategisch ondernemen


Strate­gisch ondernemen: uit welke stappen bestaat dat?
Strategisch ondernemen ontvouwt zich als een proces met verschillende stappen. Welke stappen leiden nu tot dat strategisch plan waarmee je eigen organisatie gaat groeien? Welke businessmodel past daar bij?
Dinsdag 14 mei 2013

FACET Academy i.s.m. Rabobank: Businessmodellen


Helpen businessmodellen mij in het verbeteren van mijn organisatie?
Tijdens deze praktische workshop maken wij gebruik van de theorie van Alex Osterwalder. Hij ontwikkelde het Business Model Canvas, een systematische en praktische methode om over strategie na te denken en businessmodellen te innoveren.
Dinsdag 21 mei 2013

FACET Academy i.s.m. ING: Businessmodellen


Helpen businessmodellen mij in het verbeteren van mijn organisatie?
Tijdens deze praktische workshop maken wij gebruik van de theorie van Alex Osterwalder. Hij ontwikkelde het Business Model Canvas, een systematische en praktische methode om over strategie na te denken en businessmodellen te innoveren.
Donderdag 20 juni 2013

FACET Academy: Bedrijfsorganisatie


Bedrijfsorganisatie: wat komt daar bij kijken?
Dromen en visie kunnen groots en meeslepend zijn, maar uiteindelijk moeten ze worden uitgevoerd. Dan is de vraag: wat heb je nu in huis om die dromen te realiseren? Hoe is het gesteld met de capaciteit en competenties van je mensen? 
Donderdag 19 september 2013

FACET Academy i.s.m. Rabobank: Strategie


Wat is onze strategie?
Hoe ziet de wereld er over vijf jaar uit? Wat zijn de veranderingen? Welke invloed heeft dat op je business model?
Dinsdag 24 september 2013

FACET Academy: Klanten in beeld brengen


Klanten in beeld brengen: waarom en hoe?
Op welke klanten moet je letten en welke klanten moet je negeren? Soms wachten de groeisegmenten van morgen in de periferie van de cash cows van vandaag. Daarom moeten businessmodelinnovators voorkomen dat ze exclusief focussen op bestaande klantsegmenten.
Maandag 14 oktober 2013

FACET Academy i.s.m. Rabobank: Blue Ocean


De 'blue ocean'
Hoe ga je 'out of box' denken? Aan welke knoppen in het business model ga je draaien om tot nieuwe inzichten te komen? Welke verandering moet je dan gaan toepassen?
Dinsdag 29 oktober 2013

FACET Academy: Creatieve sessie


Creatieve sessie: hoe organiseer je zoiets?
Rondom creativiteit bestaan tal van misvattingen, zoals: je bent creatief of je bent het niet, je kunt het niet leren, creatief is zweverig, creativiteit daar heb ik geen tijd voor, brainstormen doen wij al. Toch kan het anders: hoe vertaal je wilde ideeën naar concrete acties?
Dinsdag 05 november 2013

FACET Academy: Innoveren


Hoe innoveer je als ondernemer?
Innoveren is voor elke onderneming noodzakelijk. Maar wat is eigenlijk innoveren? Hoe pakken vooraanstaande organisaties innoveren aan? Wat kunnen wij daar van leren?
Dinsdag 18 maart 2014

FACET Academy: Co-creatie


Co-creatie: samen met de klant innoveren.
Innoveren kunt u als organisatie alleen oppakken. U kunt ook samen met uw (toekomstige) klant innoveren, oftewel samen met andere organisaties. Hoe pak je zoiets aan?
Donderdag 24 april 2014

FACET Academy: Motiveren


Hoe krijg jij je mensen zover?
Innoveren vraagt om een medewerking van uw mensen. Maar als zij het al druk hebben met hun huidige activiteiten, hoe krijgt u hen dan gemotiveerd om mee te denken en mee te werken aan uw eigen innovatieprojecten?
Woensdag 28 mei 2014

FACET Academy: Volgen


Innovatie? Onzin. Ik volg wel.
Waarom zou u als eerste in uw markt met iets nieuws komen? Wellicht is het veel goedkoper en ook minder risicovol om in uw branche ‘volger’ te zijn. Hoe ziet de strategie van een snelle volger er uit?
Donderdag 18 september 2014

FACET Academy: Betaalbaar


Innovatie betaalbaar?
Productontwikkeling bij een marktgerichte onderneming begint niet met nadenken over een nieuw product, maar met het bepalen van het vermogen tot waardecreatie en het analyseren van daarop aansluitende behoeften. Hoe pakt u dit aan?
Woensdag 15 oktober 2014

FACET Academy: Groepsintelligentie


Groepsintelligentie: in een netwerk kwaliteiten benutten.
De intelligentie van een individu meet je met een IQ. Hoe zit dat met de intelligentie van een groep? Hoe benut u uw interne groepsintelligentie? Hoe werkt een groepsintelligentie?
Donderdag 20 november 2014

FACET Academy: Trends


Trends
Welke megatrends nemen wij waar? Hoe observeren en interpreteren bekende trendwatchers de ontwikkelingen in binnen- en buitenland? Welke adviezen komen hieruit naar voren voor uw eigen onderneming?
Maandag 09 maart 2015

FACET Academy: Een organisatie zonder managers - is dat mogelijk?


Een organisatie zonder managers: is dat mogelijk?
Hoe kunt u uw gortdroge hiërarchie in de spreekwoordelijke pan met kokend water dompelen om een nieuwe spaghetti-organisatie te bereiden?
Maandag 13 april 2015

FACET Academy: Connected big data


Connected big data
De mobiele evolutie is nog altijd volop aan de gang. Tegen 2020 staat de wereld vol met connected toestellen. Wat betekent connected big data voor mijn onderneming?
Maandag 28 september 2015

FACET Academy: Klein is het nieuwe groot


Klein is het nieuwe groot
In deze sessie staan wij stil bij de kracht van het nieuwe Groot. Hoe bouwt u partnerships op met uw medewerkers, uw klanten, uw leveranciers om samen bijzonder sterk te worden?
Maandag 09 november 2015

FACET Academy: Verandermanagement


Het is belangrijk Lean te combineren met verandermanagement. Hoe pakt U een verandertraject binnen Uw organisatie aan?
Maandag 14 maart 2016

FACET Academy: Lean - focus op klanten en medewerkers


In deze sessie bepalen wij de toegevoegde waarde van de eigen organisatie. Tevens doorlopen wij de mogelijke consequenties van een dergelijke keuze.
Maandag 23 mei 2016

FACET Academy: principes van Lean


In deze sessie doorlopen wij deze vijf principes waarbij met name het uitwerken van een ‘customer journey’ centraal staat.
Maandag 26 september 2016

FACET Academy: Lean als een bedrijfsbrede aanpak


In deze sessie wordt strategie en managementstijl aan elkaar gekoppeld. Hoe is de eigen stijl en past deze in het filosofie van Lean?
Maandag 14 november 2016

FACET Academy: Hoe wendbaar ben jij zelf als ondernemer?


Als ondernemer moet je op veel terreinen snel kunnen schakelen.Tijdens deze sessie gaan wij je analyseren en bepalen wij gezamenlijk de mogelijkheden die jij als ondernemer hebt om een persoonlijke ‘wendbaarheid’ te ontwikkelen.
Maandag 27 maart 2017

FACET Academy: Hoe wendbaar is je organisatie?


Een organisatie wendbaar maken gaat niet alleen over de inrichting van een organisatie (structuur) maar ook over een cultuurverandering.
Dinsdag 30 mei 2017

FACET Academy: Hoe wendbaar is je businessmodel?


In deze sessie nemen wij een aantal structurele veranderingen met elkaar door die de nieuwe werkelijkheid vormen. Past je businessmodel daar nog bij?
Maandag 18 september 2017

FACET Academy: Wendbaarheid vraagt om lef en om zelfsturende medewerkers


In deze sessie nemen wij met elkaar door hoe je kansen ziet om het verschil in de markt te maken. Wat kunnen zelfsturende medewerkers hierbij betekenen?
Maandag 06 november 2017

FACET Academy: Wie zijn wij en waar geloven wij in?


In deze bijeenkomst staan wij stil bij vier centrale vragen over: zingeving, identiteit, waarden & definiëren van het succes.
Maandag 12 maart 2018

FACET Academy: Merkenbeleid


In deze sessie staan wij stil bij: het kiezen van merkelementen, het integreren van het merk in marketingactiviteiten & het koppelen van het merk aan een identiteit van Community Platformen.
Maandag 14 mei 2018

FACET Academy: Elkaars kwaliteiten benutten


Hoe selecteren wij teamgenoten? Mag iedereen deelnemen? Hoe ziet een onboarding proces er uit? Hoe delen wij ervaringen met elkaar? Etc.
Maandag 17 september 2018

FACET Academy: Is stabiliteit in elke organisatie belangrijk?


In deze sessie staan wij stil bij de volgende vragen: Wie trekt de kar? Welke leiderschapsstijl passen wij toe? Hoe nemen wij beslissingen? Hoe organiseer je een financiële stabiliteit? Van welke kanalen maken wij gebruik?
Maandag 29 oktober 2018

FACET Academy: Intern ondernemerschap


In deze sessie staan wij stil bij dat ondernemerschap. Wat maakt van iemand een ondernemer? Werk jij in je organisatie met interne ondernemers: medewerkers die vooruit willen? Hoe pak je dat aan?
Maandag 11 maart 2019

FACET Academy: Op een efficiƫnte manier buiten de lijntjes kleuren


Alle regels afschaffen dan maar? Of wordt het dan een chaos en geldt alleen nog het recht van de sterkste? Sommige regels zijn inderdaad best wel handig. Maar welke?
Donderdag 16 mei 2019

FACET Academy: Grenzeloze mogelijkheden via internet


In deze sessie doorlopen wij samen de vele mogelijkheden op basis van het nieuwe normaal waarbij u het roer in handen heeft.
Maandag 14 oktober 2019

FACET Academy: De dag na morgen...


We staan stil bij innovaties die hele branches om zeep geholpen hebben. Dreigt zoiets ook in jouw sector? We maken gebruik van elkaars ondernemerschap in het oplossen van een ingebracht vraagstuk.
Dinsdag 12 november 2019

FACET Academy: Duurzaam met elkaar omgaan


Werkstress is volksvijand nummer 1. In Nederland hebben 1,3 miljoen werkende mensen last van burn-out verschijnselen. Hoe ga jij om met je energie?
Maandag 09 maart 2020

FACET Academy: Het Corona Canvas: zo behaal je ook je doelen in crisistijd


Elke ondernemer is ambitieus, zeker startende ondernemers. Maar hoe kanaliseer je ambities zodat het doel op een slimme manier bereikt wordt? En wat doe je wanneer de coronacrisis roet in het eten gooit?
Maandag 21 september 2020